Introduksjon


Bestilling av laksefiske 2022 er nå åpen. Gjør din bestilling online her eller kontakt oss per telefon.

Gaula er hovedelv i Gaular vassdraget i Sunnfjord i Vestland  (tidligere Sogn og Fjordane). Elven er en av de største lakseførende elvene på Vestlandet.

Vi befinner oss i midtre del av elven, nær Sande.

Se videoer av laksen gå igjennom laksetrappen/telleren her.

Temperatur og Vannføring
Temperatur i vassdraget målt ved Haukedalsvatnet. Dette vannet ligger på 295 moh, mens valdet vårt er på 90 moh så kan bare brukes som en indikator.

Er du på mobil, klikk her


Reserver ditt fiske her: http://www.gaulafishing.no/leie/

Fin fangst i Gaula 2016

Fin fangst i Gaula 2016

2016 var et rekordår i Gaula. Det var gått opp 2393 laks 7/8 ifølge tellingen i Osfossen, hvorav 18 % smålaks, 60 % mellomlaks og 22 % storlaks. Av disse er det bare registrert 1 oppdrettslaks. Det er også registrert 549 sjøørret. (Kilde: Skandinavisk Naturovervåking)

Antall Laks Gaula i Sunnfjord
Antall Laks som har passert laksetrappen på vei opp i Gaula i Sunnfjord. Kilde: Skandinavisk Naturovervåking

Vi er flere grunneiere som har slått sammen våre deler av elven. På

Gaula laks
En ekte Gaula laks

den måten kan vi leie ut et større strekk til din fordel. Deler av dette strekket egner seg godt for fluefiske, mens andre egner seg for slukfiske.  Vi har satt en begrensning på 6 stenger, så her kan dere gå flere sammen. Om dere leier strekket er det dere som disponerer dette fritt, og blir ikke forstyrret av andre fiskere.

Vår kundegruppe er rettet mot dem som ikke trenger komme til duk og dekket bord. Det er mulig å leie en liten fiskehytte med plass til 4 personer. Hytten har innlagt strøm og kokemuligheter. Den ligger like ved elven, med bare 200 meter til gode fiskeplasser hvor laksen står.

Trenger man fiskeutstyr, er Førde 30 minutter unna, hvor det er flere sportsbutikker. Salmon Experience  som ligger i Osen ved utløpet av elven har også utsalg.

Vi befinner oss 2,5 timers kjøring fra Bergen, 30 minutter fra Førde eller 15 minutter fra Bringeland flyplass.

Gaula er også en utmerket ørret elv. Kom og fisk ørret før laksen har ankommet, eller kombiner ørretfiske og laksefiske. I gyteperioden til laksen, altså etter 14 september, er all fiske forbudt.

Oversiktskart over fiskeområder
Oversiktskart over fiskeområder